Corona zet de wereld op zijn kop. Maar welke kansen brengt het u?

De consequenties van COVID-19 op de samenleving zijn groot, dat is duidelijk. Als de pandemie achter de rug is zal de wereld er ongetwijfeld anders uitzien. Hoe dat uitpakt, weet niemand. Maar deze gedwongen adempauze kan ook nieuwe kansen met zich meebrengen voor u!

Kans 1: versneld integreren beeldbellen (Skype, Zoom, Google Talk of GoToMeeting)

Online communicatie kan juist nu een uitkomst zijn voor uw kantoor. Juridische dienstverlening is per definitie persoonlijk, daarom zijn veel juristen zich lang blijven verzetten tegen online business en communicatie. Inmiddels is duidelijk dat online communicatie juist nu het verschil kan maken en niet onder hoeft te doen voor fysieke aanwezigheid. Sterker nog; in deze moeilijke tijden kan het een redding zijn. Had u het beeldbellen al omarmd? Dan zult u een voorsprong ervaren en daar nu extra van profiteren. Had u dit nog niet geïntegreerd, dan zult u merken dat deze technologie u nieuwe kansen biedt.

Kans 2: Zoekverkeer is veranderd

Op dit moment zien wij meer oriënterende zoekopdrachten. Particulieren en ondernemers hebben nu meer de tijd om juristen of kantoren uitgebreider met elkaar te vergelijken. Een keuze wordt nu na meer onderzoek en ook minder implusief gemaakt. Een goede online vindbaarheid kan juist nu extra goed uitpakken.

Kans 3: Veranderende vraag naar juridische diensten

Door verplicht thuis te blijven, zitten partners en zelfs hele gezinnen op elkaars lip. Gezellig of… toch niet? Niet altijd. Hele dagen, weken en maanden achter elkaar verplicht samen thuis zijn kan relatieproblemen opleveren, soms zelfs met een scheiding ten gevolg.

Of wanneer iemand te maken heeft met een inkomensverandering en er betalingsachterstanden ontstaan.

Of wanneer iemand daardoor de alimentatie niet meer kan betalen.

In al deze voorbeelden komen juristen in beeld. Mediation bijvoorbeeld is nu dé manier om geschillen thuis of op werk snel en goed met elkaar op te lossen.

Ziet u kansen voor uw kantoor en wilt u weten wat wij voor u kunnen doen om uw dienstverlening online optimaal onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via info@legalista.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf + 3 =