Wat zijn de voordelen van intervisie voor advocaten en juristen?

Intervisie is een gestructureerde en doelgerichte vorm van samenwerking tussen professionals, waarbij de nadruk ligt op het leren van elkaar en het verbeteren van individuele prestaties.

Het biedt advocaten en juristen een aantal voordelen, waaronder:

Professionele ontwikkeling: Intervisie stelt advocaten en juristen in staat om van elkaar te leren en nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Dit kan leiden tot een verbeterde professionele ontwikkeling en groei.

Verbeterde casusbehandeling: Door intervisie kunnen advocaten en juristen hun benadering van de behandeling van een zaak verbeteren. Dit kan leiden tot een betere dienstverlening aan cliënten en betere resultaten.

Versterkt netwerk: Intervisie biedt advocaten en juristen de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en contact te maken met andere professionals in hun vakgebied. Dit kan leiden tot nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en kansen.

Betere samenwerking: Intervisie helpt advocaten en juristen om effectiever samen te werken met hun collega’s en om conflicten op te lossen. Dit kan leiden tot een verbeterde teamdynamiek en een betere werkomgeving.

Meer zelfbewustzijn: Intervisie biedt advocaten en juristen de mogelijkheid om feedback te ontvangen over hun eigen prestaties en gedrag. Dit kan leiden tot meer zelfbewustzijn en een verbeterde persoonlijke groei.

Kortom, intervisie kan een waardevolle tool zijn voor advocaten en juristen om hun professionele vaardigheden te verbeteren, hun netwerk uit te breiden en hun persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Intervisie is zo mooi, maar wel onder de juiste omstandigheden. Het moet een veilige en betrouwbare setting zijn. En natuurlijk met een externe intervisiebegeleider, die verder niets met jou te maken heeft. De consequenties van een goede intervisie gaan over jou en alleen over jou!

Het is bovendien sinds 2021 verplicht voor bepaalde doelgroepen (2 PE-punten voor 2 uur intervisie).

Intervisiebegeleider Gwyn van der Giessen is een gedragsdeskundige die dynamisch, enthousiast en gestructureerd te werk gaat. Lees meer over haar registratie als intervisiebegeleider NOvA en bezoek haar website.

https://www.goudraad.nl/toestemming-intervisie-aan-advocaten/