Wat Zijn De Verschillen Tussen Een Zakelijke Lening En Een Zakelijk Krediet

Wat zijn de verschillen tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet?

Zoals de naam al aangeeft is dit een lening of krediet afgesloten door een bedrijf voor een financiering die te maken heeft met de bedrijfsactiviteiten. Voor een onderneming zijn er in hoofdlijnen twee mogelijkheden: een zakelijk lening of een zakelijke krediet.

Zakelijke lening

Bij zakelijk geld lenen vraag je een bedrag aan bij een financier. Bij goedkeuring wordt het bedrag in één keer op je rekening gestort en kun je het na ontvangst gaan gebruiken. De lening moet je daarna aflossen in maandelijkse termijnen. Over het geleende bedrag ben je een rentepercentage verschuldigd dat vooraf is afgesproken en in de maandelijkse termijnen is verwerkt. Om niet in de problemen te komen is het van belang om goed door te rekenen of je instaat bent om het geleende bedrag terug te betalen en of de rente in verhouding staat tot wat je van plan bent. Bij dit type lening kun je niet tussentijds meer of minder lenen. Als je daaraan behoefte hebt dan is een zakelijk krediet een oplossing.

Zakelijk krediet

Als je kiest voor een zakelijk krediet is er bij een financier geld beschikbaar waarvan je als jij het wilt en onder voorwaarden gebruik kunt maken. Beter gezegd is het een lening die als voor je klaarstaat bij een financier. Zelf kun je bepalen of en wanneer je gebruikt maakt van het zakelijke krediet. Bovendien betaal je alleen rente op het opgenomen bedrag dat je iedere volgende maand gaat aflossen. Het is trouwens mogelijk om het bedrag opnieuw op te nemen als je het nodig hebt.

Aandachtpunten als je van plan bent zakelijk geld te lenen

  • Lees het contract in detail door, ook de kleine letters en zorg ervoor dat jet het tot achter de komma begrijpt en precies weet wat alle consequenties zijn. Begrijp je het niet, zorg er dan voor dat alles duidelijk wordt. Bij twijfel geen lening aangaan.
  • De administratie van het bedrijf moet op orde, kloppend en actueel zijn.
  • Reken goed door wat de rentepercentages in jouw geval precies betekenen in financieel opzicht. Weet wat je moet gaan aflossen!

Bijpassende informatie

Bankenrecht advocaten