Notaris Kosten

Visitekaartjes: de voordelen, advies en tips

Visitekaartje Voordelen Advies en Tips. Wat zijn de voordelen van een gewoon fysiek visitekaartje? Waarom kan het nog steeds handig zijn om van visitekaartjes gebruikt te maken?

Wat zijn de voordelen van visitekaartjes?

In deze tijd waarin vrijwel alles gedigitaliseerd is, zou je denken dat een visitekaartje van papier inmiddels overbodig is. Toch blijkt dit niet het geval een visitekaartje heeft nog steeds kwaliteiten die op een andere wijze niet of slecht ingevuld kunnen worden. Zeker bij zakelijke contacten zijn goede en duidelijke visitekaartjes nog altijd belangrijk in de communicatie. Hieronder kun je een aantal visitekaartje voordelen lezen.

Goedkoop communicatiemiddel

Natuurlijk is het een goedkoop en zeer praktisch communicatiemiddel dat, mits goed uitgevoerd, in een paar woorden en beelden kan laten zien waarvoor jij en je bedrijf staan en wat de kwaliteiten zijn. Bovendien

Een visitekaartje gaat nooit uit

Alle digitale communicatiemiddelen waarover we tegenwoordig beschikken hebben natuurlijk grote voordelen en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Toch is er soms het probleem dat we bijvoorbeeld geen bereik hebben of een apparaat het niet meer doet. Het grote voordeel van visitekaartjes is dat ze het altijd doen. Je kunt er dus altijd en in elke omstandigheid gebruik van maken om aan anderen te overhandigen.

Hoge attentiewaarde

Nog altijd heeft een mooi kaartje een hoge attentiewaarde. Het wordt goed bekeken, gelezen en meestal niet zomaar weggegooid. Bovendien helpt het overhandigen van een visitekaartje te herinneren wie je bent en wat je doet. De overhandiging van het kaartje is onbewust ritueel dat dit effect heeft.

Hoe kun je een visitekaartje het beste gebruiken?

Wil je bereiken dat jouw visitekaartje een zo hoog mogelijke attentiewaarde en effect heeft, dan is er een aantal stelregels waarmee je rekening moet houden. De belangrijkste is dat een persoon jouw kaartje als het ware moet verdienen. Het niet verstandig om gelijk aan het begin van een gesprek tot overhandiging over te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat kaartjes die op dat moment overhandigd zijn vrijwel direct in de prullenbak belanden. Je kunt er het beste voor zorgen dat de ander naar jouw visitekaartje vraagt. Je kunt deze persoon dan “belonen” met jouw kaartje. Is dit het geval dan is er sprake van een bijna rituele overhandiging en krijgt de beste aandacht. Bovendien weet de ontvanger later beter waar hij of zij het visitekaartje heeft opgeborgen.

Visitekaartje Voordelen Advies en Tips

Bijpassende Tips en Advies


Foto informatie: Anomaly (Unsplash)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *