Recht Op Schadevergoeding Bij Doorrijden Na Een Ongeluk

Heb je recht op schadevergoeding bij doorrijden na een ongeluk?

Heb je recht op schadevergoeding bij doorrijden na een ongeluk? Een situatie die dagelijks voorkomt. Iemand veroorzaakt een ongeluk en er is schade maar deze persoon rijdt door. Heb je desondanks recht op schadevergoeding? Elke dag wordt er zo’n drie keer doorgereden na een verkeersongeluk. Zelfs als er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, komt dit voor. Het slachtoffer van een verkeersongeval wordt in deze situatie twee keer gepakt. Natuurlijk is het schandalig dat er geen hulp wordt geboden door de veroorzaker van het ongeluk, maar daarnaast is de persoon waarop de schade verhaald zou moeten worden onbekend. De vraag die in zo’n situatie aan de orde komt is heb je recht op schadevergoeding bij doorrijden na een ongeluk?

Het halen van recht op schadevergoeding bij doorrijden na een ongeluk is lastig

Zeker als er lichamelijk letsel is ontstaan, maar zelfs als er alleen maar materiële schade is ontstaan kunnen de gevolgen groot zijn als er doorgereden wordt bij een ongeluk. Slachtoffers kunnen in deze situatie het gevoel krijgen dat ze niets waard zijn. Zelfs al zijn ze door omstanders direct na het ongelijk goed geholpen, komt het met regelmaat voor dat er bij het slachtoffer psychische klachten ontstaan die de verwerking van het ongeval extra lastig maken. De juridische weg om je recht op schadevergoeding na doorrijden bij een ongeluk te verhalen, is vaak een zeer lang, lastig en soms een onmogelijk traject. Zeker als er geen getuigen zijn die het ongeluk hebben waargenomen en iets kunnen vertellen over de dader die is doorgereden. Hoe kun je als slachtoffer, in zo’n situatie, aantonen dat je niet zelf het ongeluk veroorzaakt hebt? En zelfs al is duidelijk dat je echt het slachtoffer bent, hoe kan de dader gevonden worden als er geen concrete informatie als de gegevens van een nummerbord, het voertuig waarin gereden is of andere gegevens bekend zijn?

Het Waarborgfonds Motorverkeer biedt vaak uitkomst

Gelukkig is er toch een instantie die in zo’n  situatie hulp en zicht op een schadevergoeding biedt: Het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze stichting is in het leven geroepen door de Nederlandse motorrijtuigverzekeraars en is vooral bedoeld om een oplossing te bieden bij recht op schadevergoeding na doorrijden bij een ongeluk maar het onmogelijk blijkt te zijn deze schade te verhalen op een dader. En niet alleen in deze situatie. Ook als de veroorzaker van een ongeluk onverzekerd rondrijdt of als een ongeluk veroorzaakt is door een persoon in een gestolen auto. In 2017 is er zo’n 57 miljoen Euro aan schadevergoeding uitgekeerd door het Waarborgfonds Motorverkeer zowel voor ongelukken waarbij sprake was van letselschade maar ook waarbij alleen sprake was van materiële schade.

Schakel de hulp in van een goede letselschadespecialist

De stappen die gezet moeten worden om een schadevergoeding te verkrijgen bij het Waarborgfonds Motorverkeer kunnen best lastig zijn. Om een idee te krijgen van de kans van slagen in jouw situatie, kun je vooraf zelf een check doen op waarborgfonds.vereende.nl. Maar zeker in een situatie waarbij een slachtoffer ook te kampen heeft met lichamelijke of psychische klachten als gevolg van het ongeluk is dit zelfs al vaak te veel.  Om zeker te zijn dat je kans van slagen maakt bij het verhalen van de schade en om de aanpak goed te laten verlopen, is het, zeker in deze situatie, verstandig om een letselschade specialist in te schakelen. Een goed e adviseur weet vooraf te vertellen of het zinvol is om een claim in te dienen bij het waarborgfonds. Is dit het geval dan weet de specialist ook op welke wijze de claim ingediend moet worden en kan je bijstaan in dit soms inhoudelijk en emotioneel zware traject.

Bijpassende Informatie


Bron artikel: Marieke Boot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − negen =