Nieuwe Belastingregels 2021 Auto En Motor

Nieuwe belastingregels 2021 auto en motor

Nieuwe belastingregels 2021 auto en motor overzicht. Welke nieuwe regels zijn er met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting en andere belastingen voor de auto en motor? Wat is de betekenis en inhoud van deze nieuwe regels en aanpassingen en wijzigingen?

Nieuwe belastingregels 2021 auto en motor

Ook in 2021 is er weer sprake van nieuwe nieuwe belastingregels 2021 eigenaren en gebruikers van de auto en motor. Bovendien zullen sommige regelingen aangepast en versoberd worden. Op deze pagina is een overzicht te vinden van deze aanpassingen van de belastingen en over de inhoud van de belastingregels.

Bpm voor de auto gaat omhoog in 2021

In 2021 gaat de zogenaamde bpm, de belasting die je betaalt als je een auto aanschaft verder omhoog voor auto’s die op brandstof rijden. Met brandstof wordt bedoeld benzine, diesel en autogas. Des te meer CO2 de auto uitstoot, des te meer er sprake is van vervuiling en des te hoger de de bpm zal zijn. Een zuinige auto zorgt ervoor dat de bpm laag blijft. De bedoeling van deze belastingmaatregel van de overheid is het gebruik van schone en zuinige auto’s zo veel mogelijk te stimuleren.


Verhoging bijtelling elektrische auto’s

Als je een elektrische auto van de zaak hebt dan is er sprake van een zogenaamde bijtelling. Om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren was deze bijtelling in de afgelopen jaren veel lager dan van met benzine en diesel aangedreven auto’s. Met ingang van 2021 gaat het bedrag van deze bijtelling omlaag waardoor het verschil kleiner wordt.

De bijtelling was 8 procent over de eerste 45.000 euro van de catalogusprijs en 22 procent over het bedrag daarboven. Dat wordt 12 procent over de eerste 40.000 en 22 procent over het bedrag daarboven. Voor een waterstofauto en een elektrische auto met zonnepanelen geldt de bijtelling van 12 procent wel over de hele prijs.

Gedurende de komende jaren is het de bedoeling dat emissievrije auto’s steeds hoger in de komende jaren steeds hoger wordt. In 2026 zal de bijtelling dan gelijk zijn aan die van auto’s die met fossiele brandstof worden aangedreven/


Bijpassende informatie en advies

Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *