Legalista in het Advocatenblad: ‘De Client als Ambassadeur: reviewsites ja of nee?’
Publicatiedatum: 26-9-2018 Bron: Advocatenblad Reviewsites Ja of Nee?

Het Advocatenblad publiceerde vorige week over nut en noodzaak van beoordelingssites in het juridisch veld anno 2018…Legalista staat bij de 4 genoemde vergelijkers in het landschap. Lees hier het gehele artikel zelf (als PDF). Bent u een partner of kantoor en wilt u zich (kosteloos) aanmelden? Dat kan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Start Up Legalista dringt door tot halve finale Hiil Innovating Justice Challenge’

Publicatiedatum: 29-8-2017 Bron: Risk & Business
Legalista, de start-up vergelijkingssite gestart voor juridische dienstverleners, is inmiddels doorgedrongen tot de halve finale van de Hiil Innovating Justice Challenge, de door  the Hague Institute for Global Justicegeorganiseerde wedstrijd voor juridische start-ups ter bevordering van de toegang tot juridische hulp.
Risk & Business publiceert over het doordringen van Legalista tot de halve finale (uit een totaal van 600+ juridische start-ups wereldwijd!) met 7 andere start-ups. Wij zijn trots dat wij het podium mogen delen met de meest kansrijke juridische innovatiebedrijven van 2017!

Legalista halve finale

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum: 1-2-2017 Bron:
Advocatenblad/Advocatenorde.nl

Het Advocatenblad is het officiële orgaan van de Nederlandse Orde van Advocaten en verschijnt 8 keer per jaar. Sinds 1 januari 2016 wordt het uitgegeven door Boom juridisch. Voorheen werd het tijdschrift uitgeven door Elsevier Juridisch en Sdu Uitgevers. Het Advocatenblad wordt verspreid onder alle leden-advocaten.

advocaten blad publicatie 1-2-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 3-2-2017 Bron: Mr. Online
Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en rechtenstudenten. Het magazine verschijnt in een oplage van 28.220 exemplaren.

mr-online-persbericht_650

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 1-2-2017 Bron: Emerce.nl
Innovatieve marketingcases, nieuwe internetprojecten, e-commerce concepten, de belangrijkste ontwikkelingen, trends, interviews, cijfers, onderzoeken en benchmarks. Emerce is onmisbaar voor beslissers in online business, media en marketing.

legalista op Emerce.nl

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum: 3-2-2017 Bron: Risk & Business
Risk & Business, is hét digitale nieuwsplatform voor professionals werkzaam in de  schadeverzekeringsbranche  en in de wereld van het riskmanagement. Het platform omvat een website en nieuwsbrief waarin het actuele nieuws en de laatste trends en  ontwikkelingen worden belicht.

riskenbusiness-publicatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 2-2-2017 Bron: Schade Magazine
Schade Magazine verschijnt 6x per jaar en heeft een oplage van 6.300. De digitale versie van het Schade Magazine met dagelijkse nieuws updates heeft gemiddeld 3.000 bezoekers per dag. Naast het magazine en de websites houden ze de schadeprofessionals wekelijks op de hoogte via een digitale nieuwsbrief.

schademagazine_650

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook publiceren over Legalista? Gebruik dan onderstaande persinformatie en bel gerust voor een kort telefonisch interview:

Persbericht Legalista.nl

— Legalista start vergelijkingssite voor juridische dienstverleners —

Voorschoten, 1 februari 2017

Legalista start vergelijkingssite voor juridische dienstverleners
Particulieren en bedrijven die een advocaat, notaris, mediator of letselschadespecialist zoeken, kunnen vanaf 1 februari gebruikmaken van Legalista.nl.Legalista is een platform waar cliënten een review kunnen achterlaten. Daarmee onderscheidt Legalista zich van andere vergelijkingssites en leadgenerators waar je offertes kunt aanvragen. Bezoekers krijgen zo een indruk van de kwaliteit van hun dienstverlening.

Op Legalista staan straks alle juridische specialisten uit Nederland met hun expertise vermeld. Legalista maakt de kwaliteit van juridische dienstverlening inzichtelijker.Legalista is een Nederlandse start-up zonder externe financiering. Dankzij Legalista.nl kunnen mensen met een juridische vraag snel een goede en gespecialiseerde belangenbehartiger of adviseur in de buurt vinden. Legalista maakt de markt van de juridische dienstverlening transparanter.

 

Legalista nieuw kanaal voor werving cliënten
Voor advocaten, notarissen, mediators en letselschadespecialisten biedt het platform ook voordelen. Legalista geldt als een nieuw kanaal om cliënten te werven. Goede ervaringen van bestaande cliënten wegen zwaar mee in de weging. Door het toevoegen van objectieve criteria -denk aan aansluiting bij brancheorganisaties en keurmerken- wordt ook vanuit die benadering transparantie geboden.

 

Kiezen voor kwaliteit dankzij peer reviews van cliënten
Tobias van der Avort, directeur marketing: “Wij redeneren vanuit de consument. Cliënten kunnen de juridische dienstverleners beoordelen op deskundigheid, betrokkenheid en prijs/kwaliteit verhouding. Adviseurs met goede waarderingen worden hoger in de zoekresultaten getoond.” Legalista.nl onderscheidt zich hiermee van andere Nederlandse vergelijkingsites. Deze werken als leadgenerators waar cliënten ‘goedkoopste’ offertes kunnen aanvragen, Daarmee ontketenen zij een prijzenslag in een van nature defensieve en risicomijdende sector. “Kantoren resoneren gewoon niet met ‘de goedkoopste’ platformen. Legalista is om die reden geen leadgenerator. Een kantoor of adviseur betaalt niet voor offertes, aanvragen of klanten via het platform.” aldus Van der Avort.

 

Hoe Legalista werkt
De basisregistratie op het platform is gratis. Kantoren kunnen ook kiezen voor een meer uitgebreide vermelding. Het indienen van een klantreview is gratis. Kantoren kunnen cliënten vragen om een waardering te geven op het platform. Hoe meer waarderingen en hoe beter deze zijn, hoe beter een kantoor gevonden wordt op Legalista.nl én in de zoekmachines.

 

Legalista en andere Legaltech start-ups
Legalista B.V. is een legaltech start-up zonder externe financiering. Legalista heeft als doel de juridische markt in de komende jaren op een zeer consumentvriendelijke manier te rubriceren, beoordelen en inzichtelijk te maken. Het platform is er voor particulieren en bedrijven met een juridische vraag. Voor de deelnemende organisaties geldt dat zij door de reviews beter te vinden zijn op internet en daardoor in contact kunnen komen met nieuwe klanten.

 

Nederland telt ondertussen zeker tien tot twintig legaltech start-ups. Een paar voorbeelden zijn Omnius, Leggle, Legalspot en De Advocatenwijzer. De Amerikaanse digitale juridische dienstverlener Rocket Lawyer is juist nu begonnen aan zijn langverwachte marktinvasie met behulp van het Franse moederbedrijf van Nederlandse juridische uitgever SDU. De juridische kussens lijken online in 2017 te worden opgeschud.

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie of een aanvraag tot een verdiepend interview neemt u contact op met commercieel directeur John Peerbolte, 06-57907131, john@nllegalista-tera.savviihq.com

Legalista BV
Burg Van der Hoevenlaan 42
Voorschoten, ZH 2254 BD
The Netherlands
Ons telefoonnummer:
071-302 00 03 of 06-579 07 131