En wat is het belang van online zichtbaarheid juist na de crisisperiode?

De advocatuur is een bijzonder gevarieerde groep. De gevolgen van de coronacrisis zijn daarom niet voor elk kantoor vergelijkbaar. Bijna alle juristen worden met omzetverlies geconfronteerd maar uit onderzoek blijkt dat vooral de kleinere kantoren hieronder lijden.

Het omzetverlies verschilt van 65 procent bij eenmanskantoren tot 30 procent bij de grotere. 24 procent zegt dat de continuïteit van hun praktijk gevaar loopt.

Blijvende gevolgen voor juridische kantoren
Leidt de crisis bij u tot vernieuwing, sanering, een andere manier van werken of bestaat uw kantoor straks niet meer? De resultaten van het onderzoek laten zien dat deze crisis hoogstwaarschijnlijk een impuls geeft aan technologische innovatie. Een flink deel van de advocaten (40 procent) denkt dat meer zaken online gedaan kunnen worden.

Kansen na de crisis. Hoe benut u ze optimaal?
We zien nu dat er na de crisis steeds meer wordt gezocht op specifieke rechtsgebieden in combinatie met ‘advocaat’ zoals ‘arbeidsrecht advocaat’. Uit het zoekgedrag blijkt dat er ook een stijging waarneembaar is op andere gebieden waarin men juridische bijstand nodig heeft: ‘ontslag tijdens ziekte’ of ‘samenlevingscontract ontbinden’. Daarnaast wordt er ook veel gezocht op de rol die een advocaat kan innemen zoals ‘mediator’ en heel vaak in combinatie met een gemeentenaam. Hier ligt voor u een kans om uw omzet te verhogen. U kunt in de zoekresultaten van Google bovenaan komen als juridisch expert in uw eigen gemeente.

Legalista.nl zorgt ervoor dat u op een betaalbare manier vindbaar wordt in uw gemeente.
Ziet u kansen voor uw kantoor en wilt u weten wat wij voor u kunnen doen om uw dienstverlening online optimaal onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via info@legalista.nl of maak meteen een 45 minuten video call afspraak hier.