Inrichten Advocatenkantoor Tips Advies En Informatie

Inrichten Advocatenkantoor Tips en Advies

Post Series: Advocatenkantoor inrichten
  • 1.Inrichten Advocatenkantoor Tips en Advies

Inrichten Advocatenkantoor Tips Advies en Informatie. Hoe kun je op een goede wijze een advocatenkantoor inrichten? Waar moet je aan denken bij een mooie en handige inrichting van een kantoor waar juristen werkzaam zijn? Welke kantoormeubels, stoelen, tafels en lampen passen goed in een advocatenkantoor?

Inrichten Advocatenkantoor Tips en Advies

In veel opzichten lijkt een advocatenkantoor op andere kantoren. Echter er is toch wel een aantal zaken die anders zijn dan een gewoon kantoor en waarmee je rekening moet houden bij de inrichting. Omdat advocaten en juridische medewerkers vaak werken met vertrouwelijke informatie is het van belang dat er goede, handige opbergmeubels zijn waarin de dossiers op een veilige en toch praktische wijze opgeborgen kunnen worden. Daarnaast vergt het doen van juridisch werk veel tijd. Tijd die bovendien veelal zittend, achter het bureau wordt doorgebracht. Dus een goed verstelbaar bureau met bijpassende stoel die precies ingesteld kan worden op de gebruiker is daarom van groot belang. Om op een actieve en gezondere manier te kunnen werken is het overwegen van de aanschaf van zit sta bureaus een goed idee. Door je zo nu en dan een tijdje staande te werken, is de belasting voor het lichaam minder groot en de afwisseling tussen staan en zitten zorgt voor een actievere werkhouding. Verder zijn goede lampen en verlichting zeer belangrijk. Niet alleen is goed en direct licht boven de bureaus, vergadertafel en de dossierkasten van groot belang. Vaak is dan ook goed in het kantoor en de ontvangstruimten voor klanten te zorgen voor indirecte verlichting die zorgt voor een prettige sfeer en rustgevend is. Verder is de juiste kleurkeuze van groot belang. Vrij veel kennis en kunde gevraagd is om dit goed te doen- Daarom kan de inhuur van een goede binnenhuisarchitect geen overbodige luxe zijn. Zij of hij zal veel tips en advies kunnen geven die helpen bij het goed inrichten van het advocatenkantoor.

Bij het inrichting van een advocatenkantoor is goede en rustgevende sfeer belangrijk

Zeker in de ontvangstruimte is het belang of een vertrouwde en rustige sfeer te zorgen zodat de gasten zich op het gemak voelen. Zorg daarom ook aan een prettige vergadertafel met comfortabele stoelen. Worden er ook regelmatig gasten ontvangen in een kantoor en je wilt de bezoekers op het gemak stellen dan, besteedt dan veel aandacht aan de inrichting. Wil je afstand tot de bezoeker dan kun je kiezen voor een groot bureau waaraan de gasten kunnen aanschuiven. Wil je juist minder afstand en een soort van gelijkwaardigheid creëren dan kun je beter kiezen voor een zitje en een lage salontafel. Hou er wel rekening mee dat een gast zich wat verloren kan voelen als je ze op een grote bank neerzet. Wil je dit vermijden, kies dan voor fauteuils of een gelijk aantal kleine banken.


Bijpassende Tips en Informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − vijf =