Hippisch Recht Advocaten Overzicht Informatie Hippisch Recht Advocaat Wat is hippisch recht? Welke hippisch recht advocaten en advocaten kantoren zijn er? Waar kun je een hippisch recht advocaat vinden?

Wat is hippisch recht?

In Nederland worden veel paarden gehouden en gefokt. Sterker nog de Nederlandse paardenfokkerij en de paardensector zijn goed voor een jaarlijkse omzet die in de miljarden Euro’s loopt. De handel in paarden voltrekt zich over de gehele wereld. Aan deze handel in paarden zitten heel wat juridische aspecten die een specialistische juridische kennis vergen. Maar niet alleen bij de handel in paarden kan het noodzakelijk zijn om een hippisch recht advocaat te betrekken. Er zijn vele honderden maneges en pensionstallen die te maken hebben met het goed opstellen van voorwaarden en reglementen. Daarnaast is een advocaat soms noodzakelijk als er een geschil is met de klant. Hoefsmeden, paardenklinieken en andere professionals die zich bezighouden met paarden en pony’s moeten er ook voor zorgen dan de voorwaarden en contracten juridisch in orde zijn. En dan zijn er nog de paardeneigenaren die te maken kunnen krijgen met juridische zaken waarbij hippisch recht advocaten noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan aansprakelijkheid als je paard of pony schade heeft aangericht. Of bij letselschade als je een ongeval met je paard hebt gehad waarbij anderen betrokken zijn. Goed om te weten is dat hippisch recht niet een apart rechtsgebied maar een juridisch specialisme. Goede hippisch recht advocaten beschikken zowel over de kennis op deze rechtsgebieden als over de hippische wereld.

Waar kun je hippisch recht advocaten vinden?

Hieronder is een overzicht van hippisch recht advocaten te vinden met links naar de uitgebreide vermeldingen van het advocatenkantoor. Je kunt trouwens ook gebruik maken van het kaartje waarop de hippisch recht advocaten vermeld staan.

Hippisch Recht Advocaat Alkmaar

Schenkeveld Advocaten Alkmaar
Paardenmark 1, Alkmaar (Noord-Holland) | 072-5144666

Hippisch Recht Advocaat Amersfoort

BLM Advocaten Amersfoort
Utrechtseweg 154, Amersfoort (Utrecht) | 033-4451320

Hippisch Recht Advocaat Amsterdam

Van Essen Advocaten Amsterdam
Sarphatistraat 642, Amsterdam (Noord-Holland) | 020-3080085

Hippisch Recht Advocaat Enschede

Dijks Leijssen Advocaten Enschede
Boddenkampsingel 76, Enschede (Overijssel) | 053-4335466

Hippisch Recht Advocaat Haarlem

Köster Advocaten Haarlem
Dreef 22, Haarlem (Noord-Holland) | 023-5125025

Hippisch Recht Advocaat Oisterwijk

Schelstraete Advocaten Oisterwijk
De Balbian Versterlaan 2-4, Oisterwijk (Noord-Brabant) | 013-5114290

Hippisch Recht Advocaat Rotterdam e.o.

Berkhout De Lange Advocaten
Westhavenplaats 29-30, Vlaardingen (Zuid-Holland) | 010-4600124

Hippisch Recht Advocaat Veendam

Advocatenkantoor Bentum
Zuidwendling 82, Veendam (Groningen) | 0598-820200


Bijpassende Informatie

Hippisch Recht Advocaten