Dierenrechten Elementaire Deeltjes 48

Dierenrechten Elementaire Deeltjes 48 geschreven door Dirk-Jan Verdonk. Informatie over de inhoud van het boekje over het hoe en waarom, de geschiedenis en de betekenis van dierenrechten dat is verschenen de reeks Elementaire Deeltjes.

Dierenrechten Elementaire Deeltjes 48 – Dirk-Jan Verdonk

Op deze pagina is informatie te vinden over het juridische adviesboek over dierenrecht, Elementaire Deeltjes 48, geschreven door Dirk-Jan Verdonk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deel 48 in de reeks Elementaire Deeltjes over de rechten van dieren.

Dierenrechten Elementaire Deeltjes 48 Dirk-Jan Verdonk

Dierenrechten

Elementaire Deeltjes 48

  • Schrijvers: Dirk-Jan Verdonk
  • Soort boek: juridisch adviesboek
  • Uitgever: Amsterdam University Press
  • Reeks: Elementaire Deeltjes nummer 48
  • Verschenen: 2018
  • Omvang: 178 pagina’s
  • Uitgave: Paperback /Ebook

Flaptekst van het boek over dierenrechten

Mensen houden van dieren: als gezelschap, om te vertroetelen en om naar te kijken. Maar tevens eten we dieren op, gebruiken we dieren om geld mee te verdienen zetten we dieren in bij werk. Mag dat allemaal zomaar? Of hebben dieren ook rechten? Welke verantwoordelijkheid dragen mensen voor het welzijn van dieren?

In dit Elementaire Deeltje gaat Dirk-Jan Verdonk in op heden, verleden en toekomst van de morele positie die aan dieren wordt toegekend in theologie, filosofie, wetenschap, recht en beleid. Dierenrechten biedt daarmee een veelomvattende en prikkelende inleiding op een zeer actuele maar tevens eeuwenoude kwestie.


Bijpassende Boeken en Informatie

Mensenrechten Elementaire Deeltjes 56 Daan Bronkhorst en Eduard NazarskiDaan BronkhorstEduard Nazarski – Mensenrechten
Elementaire Deeltjes 56
boek over de betekenis van mensenrechten
Uitgever: Amsterdam University Press
Mensenrechten zijn niet in steen gebeiteld. Ze zijn niet aangeboren en niet onvervreemdbaar. Mensenrechten zijn bedacht en telkens bijgeschaafd door juristen, politici en activisten. Dit Elementaire Deeltje gaat over het ontstaan en de betekenis van mensenrechten…lees verder >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *