De Nederlandse Rechtsstaat Elementaire Deeltjes 29

De Nederlandse Rechtsstaat Elementaire Deeltjes 29 geschreven door Helen Stout. Informatie over de inhoud van het boekje over het hoe en waarom en de geschiedenis van Nederland als rechtsstaat dat is verschenen de reeks Elementaire Deeltjes.

De Nederlandse Rechtsstaat Elementaire Deeltjes 29 – Helen Stout

Op deze pagina is informatie te vinden over het boek met informatie over Nederland als rechtsstaat, Elementaire Deeltjes 29, geschreven door Helen Stout. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deel 29 in de reeks Elementaire Deeltjes.

De Nederlandse Rechtsstaat

Elementaire Deeltjes 29

  • Schrijfster: Helen Stout
  • Soort boek: juridisch boek
  • Uitgever: Amsterdam University Press
  • Verschenen: 2015
  • Omvang: 128 pagina’s

 

Flaptekst van Elementaire Deeltjes 29

Je realiseert het je wellicht niet elke dag, maar onze samenleving functioneert in grote mate dankzij onze rechtsstaat. Hoe is deze rechtsstaat tot stand gekomen, en op welke ideeën is hij gebaseerd? Hoe functioneert hij? En heeft de rechtsstaat een toekomst?

Helen Stout bespreekt op heldere en aansprekende wijze de ontwikkeling en het functioneren van de Nederlandse rechtsstaat vanaf de bouwstenen uit de Verlichting tot de huidige democratische vorm.


Bijpassende Boeken en Informatie

Strafrecht Elementaire Deeltjes 59 Tineke Cleiren en Antoine HolTineke CleirenAntoine Hol – Strafrecht
Elementaire Deeltjes 59
Boek over het strafrecht
Uitgever: Amsterdam University Press
Waarom ligt de macht in het strafrecht bij de overheid en niet bij het slachtoffer? Waarom wordt niet iedereen die de wet overtreedt vervolgd?…lees verder > 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven + veertien =