Boeken over Advocaten Overzicht Biografie

Post Series: Boeken

Boeken over Advocaten Overzicht Biografie Recensies Tips Waardering en Informatie. In de afgelopen decennia zijn meer en meer advocaten in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Vooral advocaten die actief in strafzaken die volop aandacht krijgen in de media, kun je inmiddels gerust bekende Nederlandsers noemen. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer boeken over advocaten verschijnen.

Boeken over Advocaten Overzicht

De redactie van Legalista heeft op deze pagina een boeken over advocaten overzicht gemaakt. Uiteraard wordt er ingegaan op de inhoud van de boeken. Daarnaast zijn gegevens over de uitgave opgenomen. Als het boek gelezen is door een van onze redacteuren kan er bovendien een waardering en recensie opgenomen zijn van de boeken over advocaten.

Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Boeken over AdvocatenMarcel Haenen – De bokser

Het leven van Max Moszkowicz

  • Titel: De bokser
  • Schrijver: Marcel Haenen (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Querido
  • Verschenen: oktober 2018
  • Omvang: 464 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie:

Inhoud Marcel Haenen De bokser

Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz. Bijna duizend dagen later staat alleen de achttienjarige Max Moszkowicz nog overeind. Als bokser en met een veranderde identiteit heeft hij de oorlog overleefd. Hij is achter het prikkeldraad voor het eerst verliefd geworden.

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.

In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.


Bijpassende Boeken en Informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + elf =