advocaat vinden
Als jurist goed vindbaar worden? 071-3020003

Wat kunnen beoordelingssites voor advocaten betekenen?

beoordelingssites advocatuurNatuurlijk wil je goed gevonden kunnen worden als advocaat. Wetende dat mensen steeds vaker online zoeken naar een professionele dienstverlener is het erg belangrijk dat ze je online kunnen vinden. Maar dat is niet voldoende. Klanten willen in hun zoektocht naar een advocaat jou ook kunnen vergelijken met andere advocaten op diverse vlakken. Bijvoorbeeld de locatie van het kantoor, tarieven, tevredenheid klanten over de dienstverlening.

Dit wil de klant in de overwegingsfase van zijn koopproces. In deze fase zoekt hij informatie of inspiratie, verdiept zich en vergelijkt juridische diensten.

Steeds meer mensen maken daarom gebruik van beoordelingssites, om de juiste keuze te maken.

Zoover voor vakanties, Tripadvisor voor steden en bezienswaardigheden, Iens voor restaurants. En natuurlijk zit je als advocaat in een heel andere branche dan vakanties, reizen of eten. Maar het proces dat een klant doorloopt naar de aankoop van een juridische dienst is grotendeels hetzelfde. Ook de klant van een advocaat zoekt informatie in zijn zoektocht naar juridische hulp. De beoordelingssites voor juridische dienstverlening spelen in op deze behoefte.

Wat kunnen beoordelingssites advocaten onder andere bieden?

  • Het is een van de manieren om beter zichtbaar te worden voor jouw klanten. Wanneer je je aansluit bij een beoordelingsplatform dat bekend is, vergroot je de kans dat klanten jou daar vinden.
  • Bezoekers vertrouwen eerder betrouwbare onafhankelijke beoordelingssites in plaats van beoordelingen die door de website zelf worden geplaatst.
  • Als beoordelingen worden getoond op externe beoordelingssites geeft dat een waardevolle link naar jouw website en dat draagt bij aan betere SEO en dus hogere ranking in google.

Wanneer je je als advocaat aansluit bij een beoordelingssite vergroot je dus de kans dat klanten jou vinden en voor jou kiezen.

Een gewaardeerde bijdrage van:

Dorien Tendijck
dorien@marketingpepper.nl
www.marketingpepper.nl

Tags: Orde van Advocaten, Advocatenblad, beoordelingssites artikel advocatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − negen =