Seen Familierecht is een klein kantoor gevestigd in de Westerstraat van Enkhuizen (Noord Holland). Yvette Seen is de drijvende kracht achter het kantoor en zij gelooft in de kracht van overleg en samen tot duurzame afspraken komen. Vaak wordt gedacht dat het inschakelen van een advocaat gelijk betekent dat er een procedure gevoerd moet worden. Dat is zeker niet het geval en zeker in het familierecht is dat niet wenselijk.
Als ouders van je kinderen moet je tenslotte nog lange tijd met elkaar door één deur. Het ouderschap stopt namelijk niet bij de voordeur van de ander of de 18de verjaardag van één van de kinderen. Je wilt toch niet dat je kinderen moeten kiezen wie ze uitnodigen op hun BUL uitreiking of dat dat je als kersverse opa en oma niet gezamenlijk naar je eerstgeboren kleinkind kan gaan? Daarom is het van belang de onderlinge relatie zo goed mogelijk te houden en waar nodig deze te verbeteren.
Als er onderlinge frustraties zijn, of dat nou om de alimentatie of de omgangsregeling gaat, laat het niet onbespreekbaar! In no time groeit zo een klein vlekje op jullie ouderschap uit tot een ware tumor. Het bestrijden van die tumor kost vanzelfsprekend veel meer bloed, zweet en tranen, dan het wegpoetsen van dat vlekje.
Het doel van het kantoor is dan ook om problemen in een vroeg stadium op te sporen, deze bespreekbaar te maken om vervolgens samen een voor iedereen acceptabele uitkomst te vinden. Het belang van de kinderen staat daarbij voorop.
Hoe bereiken we resultaat?
- Advies: Soms zijn alleen adviesgesprekken met één ouder voldoende en kan die het vervolgens zelf verder afhandelen met de andere ouder, veelal zonder dat de andere ouder überhaupt weet dat hij/zij advies heeft ingewonnen. Dat is vaak fijn omdat het inschakelen van een advocaat vaak (hoewel onterecht) toch gezien wordt als een oorlogsverklaring.
- Mediation: Ouders kunnen er ook voor kiezen samen in mediation te gaan. Anders dan veel ouders denken is mediation niet alleen een vorm om een echtscheiding te regelen maar is het ook een vorm om ná de echtscheiding het ouderschap goed te houden. Er zijn ouders die één keer per jaar bij de mediator het bestaande ouderschap evalueren of ouders die langskomen als ze merken dat hun communicatie stroever verloopt of gewoonweg strubbelingen ervaren. Als beide ouders daarmee instemmen kan het kind ook zijn stem doen gelden.
- Viergesprek: Mocht mediation onverhoopt een gepasseerd station zijn dan betekent dat niet dat er direct een procedure moet worden gestart. Integendeel. onderling overleg, is altijd nog eerst het uitgangspunt. Of met één advocaat en beide ouders, of beide ouders en hun beider advocaten, een viergesprek noemt men dat.
- Parenting Coordinator: Heeft dit uiteindelijk ook niet het gewenste gevolg maar wenst u een procedure te voorkomen? Schakel dan een Parenting coordinator (PC) in. De is oplossingsgericht en voortvarend en zoekt samen met de ouders naar een oplossing op maat zonder procedure bij een rechter. Komen de ouders er desondanks samen niet uit dan kan de PC (bindende) adviezen geven.
- Gerechtelijke procedure: Wil één van de ouders niet meewerken aan het instellen van een PC, heeft een viergesprek geen zin (gehad) en is een procedure echt noodzakelijk? Dan zal een gang naar de rechter ingezet worden waarbij ook de belangen van het kind nooit uit het oog verloren worden.
Seen Familierecht Enkhuizen Contact
- Officiële bedrijfsnaam: Seen Familierecht
- Adres: Waterstraat 224
- Postcode: 1601 AR
- Plaats: Enkhuizen
- Provincie: Noord-Holland
- Telefoonnummer: 0228-222112
- Whats app: 06-45711401
- Email: seen@seenfamilierecht.nl
- KvK-nummer: 81075766
- Openingstijden kantoor: maandag tot en met donderdag 9.00 – 17.00 uur
Rechtsgebieden en specialisme
- familierecht (Afstamming, gezag, omgang, echtscheiding, alimentatie)
- jeugdrecht (voor o.a. advies en begeleiding bij de uitvoering van een OTS of UHP of andere zaken gerelateerd hieraan)
- mediation (zowel voor echtscheidingen als daarna)
- parenting coordination (voor als jullie er als ouders even niet uitkomen)
Gratis kennismakingsgesprek
Het is mogelijk om kosteloos kennis met mij te maken om te kijken of we een ‘klik’ hebben. Een kennismakingsgesprek gaat niet over de specifieke inhoud van de zaak maar over de wijze waarop ik te werk ga en hoe ik mijn zaken of mediations behandel. Een kennismakingsgesprek duurt gemiddeld 30 minuten en kan zowel telefonisch als op kantoor worden gevoerd. Vraag dat nu hier aan!
Bijpassende informatie en advies